Konzulat črne Gore - Odkritje spomenika Petru II. Petroviću Njegošu

Konzulat črne Gore - Odkritje spomenika Petru II. Petroviću Njegošu

Pripravili smo dejno zasnovo dogodka, poskrbeli za oblikovanje vabil, pogostitev in protokolarni del dogodkaNa Njegoševi ulici v centru Ljubljane smo organizirali in vodili slavnostno odkritje spomenika Petra II Petroviča Njegoša, ki ga je ob jubileju -  praznovanju 200. obletnice rojstva velikega črnogorskega pesnika in vladarja, in kot znak dobrega sodelovanja med državama Slovenije in Črne gore mestu Ljubljana podaril častni konzul Črne gore Vojislav Kovač.

 

Dogodka se je udeležilo več eminentnih gostov iz Slovenije in tujine, minister za kulturo Črne gore gospod Branislav Mićunović, minister za kulturo Republike Slovenije doktor Uroš Grilc,  župan Mestne občine Ljubljana gospod Zoran Janković, diplomatski zbor ter več kot 250 gostov.

Za kulturni del prireditve je poskrbel igralec G. Jernej Šugman, ki je več kot dvesto zbranim gostom recitiral verze iz Njegoševega glavnega dela »Gorski vijenac« in »Noć skuplja vijeka«.

Dogodek pa je povezovala ga. Marija Marđonović, THE EVENTS.

 Medijske objave:

24 ur: www.24ur.com/novice/slovenija/ljubljana-bogatejsa-za-nov-spomenik-petru-ii-petrovicu-njegosu.html , RTV: www.rtvslo.si/lokalne-novice/ob-njegosevi-ulici-zdaj-tudi-kip-vladarju-ki-je-razumel-lepoto-jezika/337273 , Finance: www.finance.si/8802663/(foto)-Kdo-vse-se-je-pri%C5%A1el-poklonit-Petru-Petrovi%C4%87u-Njego%C5%A1u, Telegraf RS: http://www.telegraf.rs/vesti/1079293-njegos-dobio-spomenik-u-ljubljani, BLIC: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/466907/Spomenik-Njegosu-u-prestonici-Slovenije

Zadnji dogodki
4. Ljubljana Forum

Podjetje The Events in je že 4. leto zapored prevzelo organizacijo mednarodne konference Ljubljana Forum, ki jo obisakalo 140 udeležencev iz 24 držav (od tega 10 županov in podžupanov in predstavnikov mest) in več kot 30 govorcev iz 15 držav. 

IBM - Smarter Cities Innovation CenterKonzulat črne Gore - Odkritje spomenika Petru II. Petroviću Njegošu
Like Box
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu